måndag 24 november 2008

Julstämning

För ett tag sedan smygjulpyntade jag i hallen med lite söta silverkulor. De är så fina samlade i en skål tycker jag. Och nu när snön kom, även till oss i Skåne, så inser jag att det är faktiskt bara en vecka kvar till 1:a advent! Elsas julstrumpa är färdigsydd och hänger på plats, men den får ni se i ett annat inlägg. Nästan alla fönster är putsade och i veckan kommer mer och mer pynt att flyttas och fixas och grejas med. Förmodligen kommer det fotas också, men är det fler än jag som insett att det är nästan omöjligt att fotografera inomhus den här årstiden? I alla fall om man har en medelmåttig kamera som min råkar vara...

Utsikten från oss. Tittar du riiktigt noga i horisonten ser du Turning Torso. Där jobbar jag precis bredvid.
Snön kom och tog över efter novemberregnen (bilden är gjord av Catarina Crusvaal, Elsa har fått alla månader av sin farmor).



Visst är det fint med silverkulor.

söndag 16 november 2008

Docksäng

Det är egentligen bara ett enda rum som känns okej hos oss just nu. Jag väntar på att vi ska få ett förråd så att vi blir av med en del prylar, möbler och kläder från hela huset. Men Elsas rum är ju ganska nytt och välorganiserat, innan var det ett gästrum/alltiallorum och vi hade hennes leksaker i vardagsrummet. Eftersom hon ju faktiskt är stora tjejen nu så har hon fått sitt eget lekrum på bottenvåningen. Hon sover dock fortfarande uppe i sovrummet hos oss (mest i vår säng men det händer att hon besöker spjälsängen).

Å så roligt det är att pyssla med hennes rum! Jag har fyndat en docksäng på Blocket, målat den vit och sytt nya lakan, madrass och sänghimmel. Är rätt nöjd faktiskt, och kul var det också. Hon har lekt en del med den för hon gillar sina dockor, även om det just nu mest är duplo som står högst i kurs.

Hennes initialer "fuskbroderade"

Den fina filten har Elsas mormor virkat, och lapptäcket i vitt och grönt som skymtar till höger har Elsas moster sytt i skolan.


Dockan har nu sin givna plats och kaninen är förpassad till tallrikshyllan som jag visar en annan dag. Det är svårt att fota nu i vinterljuset, men jag gör mitt bästa.

♥ Ha en riktigt härlig vecka ♥

söndag 9 november 2008




♥Fars dag♥

Idag får Elsas pappa det pappigaste paket man kan tänka sig: ett fälgkors och en blocknyckelsats. Paket från Biltema verkar poppis. Vi tar det bara lugnt idag och njuter av att det är fortfarande är helg några timmar till. En skogspromenad och en eftermiddagslur så är hela familjen på topp.

söndag 2 november 2008

Passar på...








att njuta av höstens färger . Snart ligger allt som en grå massa innan det förhoppningsvis kommer lite snö och döljer alltihop. Visst vore det väl underbart att få en vit jul, på riktigt... Det gäller att vara först till kvarn ;) Boken här ovan var ett tips från Jes med bloggen Vita Villa Vila. Har du inte kikat där tidigare så gör det bums!