torsdag 11 december 2008

Mer jul




I år är det som om jag inte kan få nog av julen. Den är överallt på nedanvåningen hos oss, fast inget där uppe. Kan på ett sätt vara skönt att slippa röja upp överallt efter nyår sen...

Ljusstaken i fönstret har en speciell historia och betyder mycket för mig. Den köpte mormor åt mig på loppis för två somrar sen. Det var sista sommaren som mormor var frisk... Sommaren efter låg hon på hemmet eller sjukhuset, och jag födde Elsa. Tack och lov hann de träffas innan mormor slutligen somnade in den 8 december 2008. Tänk vad ett år går fort... I måndags var jag ju ledig och då åkte jag och Elsa hem till Simrishamn för att lägga en hjärtekrans som jag själv knåpat ihop av granris, cypress och nypon, på graven. Det känns tomt utan min fantastiska mormor, och fortfarande kan jag komma på mig själv med att tänka "det skulle mormor kunnat svara på", men det där försvinner väl aldrig kan jag tänka mig.

I hallen har jag kommit på ett alternativt användningsområde för de så populära glaskuporna. Tyvärr blir det lite si och så med fotograferingen i vinterns mörker. Den står i alla fall på en silverfärgad bricka med en ljusslinga inuti, lite granris runt om, och vips, så har man en alternativ ljuskälla till stjärnor och stakar. Den ger ett urmysigt sken faktiskt.

Vi har till och med redan tagit in granen. Eftersom vi ska vara bortresta i juldagarna, både i Simrishamn och Skarmansmåla, så ville vi kunna njuta av vår gran lite innan, sen ser vi den inte ju. Så här är en liten bild som jag råkade åstadkomma då jag skulle fota årets julkort (som ni så klart kommer få se senare). Tyvärr ser jag att även den stökiga bokhyllan i bakgrunden följt med i bilden, men det får vara så. Ibland får man bjuda på skämsbilder :) Det är dessutom inte lönt att fixa till den, eftersom Elsa rycker ut böckerna efter två sekunder igen ändå... Tur hon gillar böcker, hon tar aldrig sönder dem.
Det var mycket från mig idag, hoppas du är nöjd Milli ♥

1 kommentar:

Anonym sa...

Milli är mycket nöjd :) Så fint du har det.

Kramar i massor