tisdag 23 december 2008

God Jul & Gott Nytt År!


söndag 21 december 2008

En vit jul...






hade ju varit underbart såklart. Dessvärre är det gamla bilder från några veckor sedan. Men hoppet finns kvar, det är ju inte jul riktigt än...

söndag 14 december 2008

Garanterat kalorifritt



Tredje advent och nytt paket i strumpan. Nu kan det fikas hela julen utan någon oro alls för beach 2009. Perfekt! Personen bakom märket Bombadill är just en mamma som tröttnade på alla mysiga lekstunder med fika, så hon hittade på fräcka, fina låtsaskakor. Går ni in på deras hemsida hittar ni mer fantsktiska bakverk, bla prinsesstårtor. Där kan ni också se var man kan köpa dessa fina, lekvänliga konstverk.

Jag hoppas ni får en skön vecka och att ni haft en mysig 3:e advent.

♥Kram Sara♥

torsdag 11 december 2008

Mer jul




I år är det som om jag inte kan få nog av julen. Den är överallt på nedanvåningen hos oss, fast inget där uppe. Kan på ett sätt vara skönt att slippa röja upp överallt efter nyår sen...

Ljusstaken i fönstret har en speciell historia och betyder mycket för mig. Den köpte mormor åt mig på loppis för två somrar sen. Det var sista sommaren som mormor var frisk... Sommaren efter låg hon på hemmet eller sjukhuset, och jag födde Elsa. Tack och lov hann de träffas innan mormor slutligen somnade in den 8 december 2008. Tänk vad ett år går fort... I måndags var jag ju ledig och då åkte jag och Elsa hem till Simrishamn för att lägga en hjärtekrans som jag själv knåpat ihop av granris, cypress och nypon, på graven. Det känns tomt utan min fantastiska mormor, och fortfarande kan jag komma på mig själv med att tänka "det skulle mormor kunnat svara på", men det där försvinner väl aldrig kan jag tänka mig.

I hallen har jag kommit på ett alternativt användningsområde för de så populära glaskuporna. Tyvärr blir det lite si och så med fotograferingen i vinterns mörker. Den står i alla fall på en silverfärgad bricka med en ljusslinga inuti, lite granris runt om, och vips, så har man en alternativ ljuskälla till stjärnor och stakar. Den ger ett urmysigt sken faktiskt.

Vi har till och med redan tagit in granen. Eftersom vi ska vara bortresta i juldagarna, både i Simrishamn och Skarmansmåla, så ville vi kunna njuta av vår gran lite innan, sen ser vi den inte ju. Så här är en liten bild som jag råkade åstadkomma då jag skulle fota årets julkort (som ni så klart kommer få se senare). Tyvärr ser jag att även den stökiga bokhyllan i bakgrunden följt med i bilden, men det får vara så. Ibland får man bjuda på skämsbilder :) Det är dessutom inte lönt att fixa till den, eftersom Elsa rycker ut böckerna efter två sekunder igen ändå... Tur hon gillar böcker, hon tar aldrig sönder dem.
Det var mycket från mig idag, hoppas du är nöjd Milli ♥

söndag 7 december 2008

2:a advent



Ja visst går tiden fort. Den här veckan har jag visserligen vabbat, så lite långtråkigt har jag haft det faktiskt. Inte så kul med en gnällig sjukling. Nu är hon lite friskare tack och lov, även om hostan fortfarande är lite jobbig. Idag var det dags för andra paketet i strumpan. Typiskt mig att glömma slå in det och lägga i strumpan i går kväll, så det fick bli en turboinslagning i morse och ett tempolopp till strumpan. Idag var det en liiten söt gris från Mailegs fjolårskollektion som jag kommit över för HALVA priset. Tyckte dessutom den var lite sötare än årets, som är i frotté, även om den också är söt. En bild även på Elsas bord som hon leker mycket vid. Det är mycket ätalekar nu, så nästa söndags paket blir nog också lyckat :) Om ni undrar så är det inte ett levande ljus i lyktan på bordet, utan ett batteridrivet.



♥ Ha en skön vecka! Kramar Sara ♥

måndag 1 december 2008

Vi äro musikanter

Elsa har fått sitt första adventspaket i sin julstrumpa som jag svor många gånger åt medan jag sydde den. Men den kom på plats, i tid och allt! En alldeles underbart vacker gitarr i det första paketet gör nu att vi kan starta band hemma hos oss med alla instrument hon har. Jag står enbart för sången i och för sig, men Kalle får väl se till att lära henne spela på gitarren. Hon gillar ju verkligen att dansa och sjunga, så den gjorde succé. Tyvärr har hon fått feber så idag njuter hon inte särskilt mycket av någonting, stackarn...

Igår hann jag julpynta en hel del. Jag hade tänkt baka pepparkakor med lillpluttan också, men eftersom hon började få feber och verkade hängig redan igår, väntar jag tills hon är frisk igen.
Skavankerna syns inte på långt håll ;)

Strumpan är sydd av tyger jag fyndat på stuv på Stoff och stil


Här musiceras det en del.


Ha nu en riktigt skön vecka, och glöm inte att advent från början stod för vila inför julen. Det gör ni väl nu, vilar er i form inför julen?

♥ Kramar Sara ♥
Ps: Jag har ändrat inställningar i kommentarer, så nu kan du kommentera, du vet vem du är ;)