måndag 31 oktober 2011

Back to work

Jag är tillbaka på jobb! Efter ett år och två månader sitter jag här och planerar som om ingen tid alls förflutit. Kärt återseende med kollegor. Ny dator. Alla har samma lika så min är märkt med en liten Salsavovve och döpt till Coco. Man måste döpa sin teknik här ;) två planeringsdagar och sen lite lov. Lagom mjukstart :)



lördag 29 oktober 2011

Kärlek

Djur är bästa vännerna, det tycker både jag och Elsa. Det finns nog inget bättre söndagsnöje än ridlekis. Det skulle väl i så fall vara om något år när Elsa är mer van så att vi kan rida tillsammans. Men nu njuter vi av detta! Jag har varit uppe sen fem med Agnes. Helt galet det här med en timme hit och dit. Det tar flera veckor innan ungarna är inne i det.

Imorgon är det min första jobbdag sedan Agnes föddes. Det ska bli skoj att träffa kollegorna igen. Fast jag fuskade lite i fredags. Då var jag med på aw :)

Nähäpp! Dags att plantera lite fina vinterkrukor därute.



PS: Jag bloggade med mobilen, en ny app. Men det var alltså söndag när jag skrev detta inlägg, inte lördag! Hade av någon anledning inställningarna på stillahavstid!!?? Önskedröm? Nu ska det vara fixat i alla fall...

torsdag 27 oktober 2011

God planering eller fusk?


När jag fyllde år (för en månad sedan) var jag väldigt noga med vad jag skulle få av maken och barnen. Så till den milda grad att jag faktiskt ordnade med presenten själv. Det blev ett par byxor, jag behövde verkligen det. Av pappa önskade jag mig presentkort, men för att inte fuska i detoxen bad jag om ett presentkort på en restaurang. Vindåkra Gård är ju ett av mina absoluta favoritställen och där har de ju både god mat och en underbar klädbutik, till både barn och vuxen. De har dessutom superhärlig inredning. Men då tänkte jag i alla fall att jag lika gärna njuter av maten där som att köpa kläder.

Jag vet inte om pappa tyckte synd om mig i min självvalda shoppingdiet, men det blev trots allt ett presentkort på kläderna. Så då passade jag på att skaffa det jag verkligen behöver, inte bara det som var fint och "oooh" och "wooooow". Det kan verka trist kanske, men jag behövde snygga och sköna t-shirts, så det blev det. En långärmad och en kortärmad.

Jag funderar mycket på om detta nu är fusk eller inte. Även om det var min födelsedag så känns det lite som fusk eftersom jag har styrt det själv. Om de hade gett mig samma sak utan att jag själv "styrde upp" det , så skulle det inte kännas som fusk.

Nåväl, nu finns de i min garderob och är redan sjuuukt mycket använda. Så att behovet fanns är i alla fall uppenbart. Tröjorna är helt underbart mjuka, och färgerna kanske lite typiskt svenska och tråkiga, men jag har gott om färgglada accessoarer- scarves och smycken t.ex. Ja det gäller ju att planera sin garderob nu när den faktiskt blir mindre och mindre, men bättre och bättre. Less is more, indeed!


söndag 23 oktober 2011

Det vackraste





Det vackraste i livet är gratis. För det finns väl få saker som är så härligt som soldis i oktober? De orangeröda tonerna i naturen, lite grönt kvar, solen som ger naturen sitt speciella sken. Oslagbart och alldeles gratis och alldeles nåbart, för alla som inte har ljusallergi (stackars dem förresten!). Jag har ju dessutom förmånen att få njuta prommisen med två underbara små och en hund! Älskar höstpromenader, de är nog de bästa promenader jag vet!

fredag 21 oktober 2011

Hösten går i rosa?



Det är svårt att missa att oktober går i rosa. Alla har sin version av rosa bandet. Det måste ju även kuskhuset ha! Så om du inte tycker att du hittat det du söker i butikernas utbud kan du kanske hitta det här. Kom ihåg att 50 kr går direkt till rosa bandetkampanjen!

torsdag 20 oktober 2011

Host host!


Vi är lite trötta idag. Hostan har omslutit vårt sovrum och intagit sin favoritposition i litens hals. Inget hjälper, ingen hostmedicin vi har hemma i alla fall. Idag på förmiddagen får plutt sova i sin vagn, med lutande ryggstöd. Jag gav henne lite honung på en sked och sedan försvann hostan. Magi eller tillfällighet? Strunt samma, nu får hon ta igen sig det lilla livet. Kan inte vara lätt att hosta ut inälvorna... Provar nog honungen ikväll igen då...

tisdag 18 oktober 2011

Time out

Om min detox de luxe var mer som en sport, typ handboll, då skulle jag ha rätt till en time out. Jag skulle ta den nu och använda den till att få köpa den här. Helt ärligt. Vissa dagar är bara så tråkiga i den här detoxen. Men det roliga är: jag kommer glömma bort den igen. Jo det är jag säker på. För jag behöver den inte i min garderob. Egentligen. Måste bara beundra den lite till först... Suck... Barnen ingår inte i detoxen. Kanske Agnes behöver en ny klänning?








Man hittar den hos Petitbo, som nu alltså börjar med kläder även till mamma. Lyckos alla som inte detoxar. Verkligen. Grattis till er!

söndag 16 oktober 2011

Hållbart samvete

Jag skissar och tänker, tänker och skissar. På vad?

Mina smycken är omtyckta och beställda. Det känns jättekul, för jag är verkligen stolt över dem. Samtidigt ger det mig så väldigt mycket att göra dem. Att skapa, att vara kreativ. Jag vill fortsätta med det länge känns det som. Snart är föräldraledigheten över. Men det finns ju nästan lika mycket tid över ändå. Med det menar jag inte att jag har mycket tid, bara att jag inte har mindre sen än jag har nu. För att tro att jag har extra mycket tid nu att göra smycken när jag är hemma, ja- det är helt enkelt att tro fel, haha! Kvällarna när barnen sover blir det alltsom oftast. Eller på helgen nån timme om K gör någonting med båda barnen.

Jaja, hur som helst så kommer smyckesverksamheten inte att upphöra pga att jag börjar på mitt jobb igen. Det var det jag försökte svamla fram. Men den kommer så sakteliga förändras. För jag tänker mycket på det här med konsumtion. Min detox de luxe är verkligen inte bara ett ryck, en nyck, ett styck sätt att få uppmärksamhet. Nej. Jag gör det med själ och hjärta och det gör mig sund.

Jo faktiskt. För jag funderar mycket på det här med handel och shopping och reor och säsonger osv. Och visst är det så att mina smycken jag tillverkat är lite "i tiden". Det verkar vara superinne med en massa armband och namnsmycken ska vi inte tala om vilken uppsving. Det finns en uppsjö design att välja mellan. Då frågar jag mig om det verkligen är det jag vill. Följa strömmen, göra som alla andra. Tillverka smycken för stunden. Ett smycke som någon bär en tid, tills det inte längre är modernt. Kan man göra tidlösa smycken då? Ja jag tror det i alla fall.

Så det är det jag skissar på. Men det kommer ta tid innan jag kan visa resultatet av de första skisserna. Det gör inget. För det är inte trendsmycken vi talar om. Det är tidlösa grejer. I alla fall vad jag hoppas på.