onsdag 18 februari 2009

Tea time



Jag är en riktig kaffehöna, av stora mått. Men en sann livsnjutare gillar det mesta, så te slinker gärna ner ganska ofta också. När man dricker ur såna här muggar smakar det dessutom extra gott. Det här är mitt senaste fynd från Indiska som har ett samarbete designern Lisa Bengtsson. Snacka om lyckat samspel, till fyndpris dessutom! Jag passade såklart på att köpa lite nytt te också, och när jag ändå hade "plånkan" framme fick det snygga fatet följa med hem också. Skynda er om ni är sugna, de lär gå åt rykande snabbt!
**********


Ha en fortsatt bra vecka! Här är det tio minusgrader på morgonen, sol och gnistrande snö. Mmmm, I like!
Kramar Sara ♥

måndag 16 februari 2009

Renoveringshelg

Ja vi hyr ju vårt hus här ute på landet, men vi har faktiskt varit någon annanstans och renoverat i helgen. Nämligen i Småland, Skarmansmåla, där mitt smultronställe finns. Det är min mans familj som behållit huset efter att hans mormor och morfar gått bort. Där har mormor Elsa och morfar Gunnar levt och verkat i många herrans år med sitt lant- och skogsbruk (som nu är sålt till grannen), och nu fortsätter nya generationer att slita på huset, i något mer lustfyllda former kanske.
***************
Inte mycket har blivit fixat här på länge, så nu har vi börjat med köket. I helgen slipade min man köksluckor nere i källaren medan jag, Elsa och hennes kusiner lekte ute i vintersolen. Jag lovar att visa resultatet av köket så småningom, men det lär ta tid. Vi har nämligen inte bråttom, och vi vill dessutom ta det i en sådan takt att man också hinner umgås när vi väl är där. Vi är ju ett antal personer som brukar vara här samtidigt; svärmor och svärfar, svåger och svägerska med två barn och så vi- två vuxna, ett barn och en hund. Ibland dyker även äldsta svågern med familj upp. Då är det verkligen fullt hus.

Boningshuset med tre sovrum, kök, TV-rum och allrum. Allt fördelat på två plan.

Gamla "lagårn" som numera är såld. Ligger precis nedanför boningshuset.


Framsidan av boningshuset med sin "finingång" i mitten.

Utsikten från kökstrappan. Vy över Yasjön- magisk under alla årstider.


Jag får visa fler bilder en annan dag, blogger jäklas med mig idag. Nu ska jag njuta av en veckas sportlov. Ibland är det finfint att vara lärare!


Ha det bra! Kramar Sara ♥

tisdag 10 februari 2009

Iris

Idag skulle mormor haft namnsdag. Eftersom Elsa heter Iris i andranamn får mormor leva vidare lite till, kan man väl säga. Önskar jag också vore döpt efter en så fin blomma...

Saknar dig mormor


lördag 7 februari 2009

Vårkänslor och kalas




Idag är det min älskade mans 35-års dag. Han belönades för det imorse med en ny gitarr, en stålsträngad. Det kom tårar i ögonen... Då vet man att man gjort rätt. Ikväl blir det kalas. Kladdkakan börjar dofta i hela huset. Framför dörren att välkomna gästerna finns bland annat dessa små söta lökar. De hittade jag i förrådet, i sina krukor, med en massa gammal gul blast kvar sen förra våren. Jag kikade närmre på dem och hittade nya spirande små skott! Otroligt, jag som bara glömt dem där. Det trodde jag aldrig! Det blev lite rensning och ny jord. Upp kommer snart (om jag inte minns fel) tazetter, narcisser och pärlhyacint.
Ha en skön helg!
♥ Kramar Sara ♥



måndag 2 februari 2009

I´m blue


Men inte på det sätt man brukar använda uttrycket. Nej då, jag är inte deprimerad, tvärtom! Se själva vilken fin present vi fick igår när vi (läs K för jag och Elsa var nämligen på kalas) passade Elsas två kusiner. En liten miniskål från Iittala. Nu är jag helt säker på att blått och turkos blir vårens färger hos oss. Så söt den blev med ett värmeljus i, och så bra den passar ihop med de ärvda handdukarna från K:s farmor. Tavlan till höger i bakgrunden har K:s mormor målat. Den föreställer stranden hemma i Simrishamn. Ååå vad jag längtar, men nu känns det som om våren är på väg faktiskt

Jag måste passa på och tacka för att det nu börjar ramla in kommentarer. Jag blir såå glad! Nu har jag äntligen lärt mig hur man skaffar bloggräknare, så jag ser ju att ni är fler som läser än kommenterar. Roligt att få läsare! Och hörni- jag förstår att ni inte hinner kommentera alltid, jag försöker själv så gott jag kan, men det finns ju många godbitar man vill hinna med här i bloggvärlden :)

Mer vårtecken bjuder jag på nästa gång, gissa om jag blev förvånad...
♥Kram Sara♥