söndag 31 juli 2011

Jag ger bort armband...


i kärlekens, vänskapens, demokratins och fredens tecken. Läs HÄR.

KÄRLEK!

onsdag 27 juli 2011

Noa Noa höst

image

Härlig bild från Noa Noas höstkatalog på nätet. Ett av nyhetsmailen jag prenumererar på eftersom jag är medlem i Noa Noa club- också. Precis som i flera andra. Så klart. Undrar om de undrar var jag håller hus?

Får väl konstatera att modet till hösten är orange. Inte.alls.min.färg. Så om det inte vore shoppingdetox skulle jag nog ändå ha köpt mindre än andra säsonger. Jodå, det verkar finnas andra färger OCKSÅ, såklart. Men det stora verkar vid en snabb glimt vara orange. Bränd orange. Lejongul. Senapsgul. Varma färger- big NO NO på denna fashionista. Jag vet för jag har en personligt framtagen färgpalett. Jag är summer contrast som på ren svenska innebär kalla färger.

måndag 25 juli 2011

Två månader

Nu har det gått två månader sedan min detox de luxe startade. Vad har hänt sedan dess då?

  • Jag har ännu inte använt alla plagg ur min sommargarderob.
  • Jag tycker ändå att jag saknar sommarklänningar... 
  • Jag har sagt upp en massa nyhetsmail och facebook från favoritföretag och butiker. Jag blir irriterad när det dyker upp fler och fler och undrar hur många det egentligen är!?
  • Jag har inte fönstershoppat på nätet en enda gång tror jag. Inte vad jag minns i alla fall.
  • Jag har varit inne i någon enstaka butik och blivit lite arg på mig själv för detta detox-påhitt när jag sett så mycket fint!
  • Jag har hittat en likasinnad i Shopstop-Ann. Titta in till henne och heja på där med vetja!
  • Jag har börjat klura en hel del på vad som verkligen är MIN stil, vad som klär mig och vad som är "must have bullshit" enligt magasin och butiker. Det är fan svårt. Skitsvårt! Kanske måste jag sluta läsa tidningar och bloggar ett tag för att komma tillrätta... Det känns dock som en sista utväg!.
  • Jag har fått tre höstkataloger men bara tagit mig tid till att bläddra förstrött i en (HM's, skitmode btw- inte mina färger alls), de andra ligger kvar med plasten på.
  • Har diskuterat detta med min man som oroligt undrade om det även gäller underkläder. Hur ska jag tolka detta? Vågar inte fråga, kan ändå inget göra åt det...
  • Har insett att jag har ett par jeans. Ett par. Som dessutom är trasiga på knät (vilket ju iofs är modernt men...). Till den 25 maj 2012 har jag ett par jeans att knata runt i. Ett par. ETT PAR!

Sist vill jag bara säga att jag haft lite semester på Österlen under stor del av förra veckan och jag har haft förinställda inlägg här på bloggen. Därför har det inte heller varit någon kommentar om det hemska som hänt i Norge. Men jag undrar: finns det ord? Finns det verkligen ord för det hemska som drabbat så många oskyldiga? Jag har uppskattat mitt lilla liv oändligt mycket extra den här helgen, och mina nära och kära.

Ta hand om varandra!

söndag 24 juli 2011

Hoppsan!



Vad har vi här då? En liten tjolanta som upptäcker världen. Naaaaw! Jodå, det är vår egen bokhylla hon rumsterar runt i. Nu kanske ni undrar varför i hela friden vi har såna där saker i barnhöjd...

Jo ser ni, vår filosofi är att barn är utforskare. De vill känna, klämma, smaka, prova, testa, fingra, klappa, kasta, smeka.... Om de inte gör det hemma så gör de det så fooort de får tillfälle. När Elsa var liten plockade vi nog inte bort någonting alls av våra ömtåliga saker eller ändrade inredningen. Och om jag inte minns fel gick heller inget sönder. Agnes har nyss upptäckt den här hyllan. Hon får pilla och peta, under bevakning förstås, men inget har tagits bort pga lilla fröken. Visst, går något sönder är det trist, men det får vi räkna med ju, med den här filosofin. Jag kommer inte bli arg eller hysterisk för det, det finns liksom med i beräkningarna.

Har jag nu minnet i behåll så tror jag minsann att Elsa heller aldrig var särskilt klåfingrig hemma hos andra som liten, eftersom hon var van vid att få känna och klämma försiktigt. Det var helt enkelt inte lika spännande efter ett tag, inte heller hos andra. Så tror vi och så gör vi. Men vi har fått kommentarer av andra föräldrar som tycker det är jobbigt att DE får springa efter sina barn hemma hos oss. Well, de har ju plockat undan allt hemma hos sig själva. I rest my case...

fredag 22 juli 2011

Ryck mig i fjädern!

Sakletare finner.

Vi bor ju på ett jaktgods och här finns gott om fasaner som släpper sina vackra fjädrar av en eller annan anledning (usch...). Vissa av dem är nästan som husdjur där de går omkring i vår trädgård. Senast häromdagen sågs en mor med sina massa små söta barn strosa omkring på vår gräsmatta.

På promenaden häromdagen hittade jag den här lilla söta. Den kommer nog bli ett smycke. Ett coolt smycke. Tror jag... Ska grunna lite till men det blir kanske tillsammans med en dödskalle. Vad tror ni om det?

torsdag 21 juli 2011

Hur söt!!?

Dog

Den här sötnosen från ILVA får gärna ligga framför dörren i vår hall. Ååååh vill ha! Färgen en perfect match till golvet och guldspegeln. Vill ha! Hmmm, vem ska jag nu tipsa om att läsa min blogg, hehe...

Bild på dörrstopp i läder från ilvas hemsida

onsdag 20 juli 2011

Grrrr...

Våra leo-tjejer som det är ordentligt med klös i =) Elsas leoleggings från Zara börjar bli ordentligt urtvättade. Hon gillar dem och det är en skön kontrast till allt hennes rosa, huuu. Agnes tröja med leoärmar är från Petitbo, och gud vad jag gillar allt där. Allt. Har sett en sneek peak på höstens grejer, wow...

Om Agnes behöver kläder inför hösten (det finns nämligen en hel del att ärva av Elsa också) så kommer jag garanterat handla där. Till Elsa, hmmmm, vet inte. Får se hur det känns i höst. Hon tar ju inte på sig vad som helst som vi bestämmer så jag får väl ta henne på pulsen då så får vi se...

söndag 17 juli 2011

Inspiration


Surfade runt för att hitta lite inspiration till min smyckestillverkning. Tänkte kolla på lite sneakpeaks inför hösten. Vilka färger som är aktuella m.m. Det kan ju vara bra att ha lite koll även om det ändå slutar med att jag går min egen väg ;) Då hittade jag det här kollaget på elle.se. Och det slog mig- jag har nästan ingen som helst koll på vad som finns i favoritwebshopparnas sortiment just nu! Haha, vilken sjuk grej. Alltså om ni som inte är shopaholics läser detta tycker det verkar normalt att inte veta, så vill jag bara påminna: jag är på detox av en anledning!!! Jag satt nästan varje dag och kollade in på olika webshoppars nyhetskategorier. V.A.R.J.E.D.A.G... Visst är ovan collage härligt!? Det inspirerar och ger kraft- men inte köpekraft. Inte här inte. Najnaj! 


(Om jag saknar webshopparna? Näej, det är faktiskt inte ett aktivt "förbud", har bara glömt av dem i detoxen. Borde betyda att den funkar. Eller?) 

onsdag 13 juli 2011

Okej...

men bara liiite!!! Jag erkänner. Det är lite trist att sitta och titta på kommande höstkläder när jag vet att jag inte kommer köpa något. Alls. Wtf! Vad har jag egentligen ställt till med?! Jag trodde dessutom jag tröttnat helt på ALLA odd molly-plagg men så var det visst inte. Åh, suktar...








Dessa kan man förhandsbeställa hos Country Dreams (där jag också lånat bilderna från) för en snuskig summa pengar, om man nu inte råkar gå på detox. Aaaaah, jag är nog en odd molly-f***a trots allt ;)

fredag 8 juli 2011

Sommarens faror



Så här såg det ut innan sommaren drog igång på riktigt... Nu är det grönare kan jag säga :)

Ibland två gånger om dagen, ibland nån gång i månaden. Sån är frekvensen på mina inlägg. Hoppas någon fortfarande hänger med ;) Trädgården prunkar, man kan plocka ogräs hela tiden om man nu är lagd åt det hållet... Men den mesta tiden går nog åt till smyckena nu, det är så förbaskat kul att skapa!

Igår gick jag förbi en superhärlig butik i Malmö, Le Make, som hade rea... Suck! Sommarens fara är inte getingen eller fästingen eller så. Inredning och mode, i min smak, på rea... Detox de Luxe... Pyttsan! Äsch, hade i alla fall inte haft pengar till att fynda någonting, men det kändes i alla fall som om jag hatade någon, vet bara inte vem *me, myself or I* ? Nä, skämt åsido- det är faktiskt inte så jobbigt än så länge att vara på detox. Jag har undvikit att läsa nyhetsmail och även sagt upp en massa prenumerationer på dem samt slutat "gilla" på facebook. Det blir lite lättare då. För att inte tala om hur mycket tid jag sparat när jag låtit bli att fönstershoppa på nätet, ujujuj!

Bloggar läser jag fortfarande. Inte lika många, men flera "köpgalna" sådana, och jag blir inte frestad ett dugg faktiskt. Snarare illamående av all köphets nu när jag börjat bli medveten. Men det förstås- när det kommer till mina smycken gillar jag så klart köphets. Fick en stooor beställning förra veckan av bästaste Milli :) Hoppas kunna leverera nästa vecka: två par örhängen och två armband ( ett par örhängen som redan var klara har hon fått med sig hem så länge). Sötingen har gjort lite reklam för mig på facebook, det tackar jag för!

Nu får jag fortsätta med "Prinsessan pysselskrin". Pyssel i brevlådan med Disneys prinsessor en gång i månaden till min prinsessa. Idag gör vi fotlänk och halsband med egengjorda papperspärlor :)